Od recepta do brenda

Ljubav prema pravljenju kolača i najčešće pitanje – da li treba da zbog toga postanem preduzetnik? Iz moje perspektive – da! Ukoliko i ti misliš tako, onda razmisli o mom mentoršip programu  – “Od recepta do brenda” koji je namenjen baš food biznisima.

Preduzetnik ZA POČETAK – MORA imati ljubav prema onome što radi. Ali preduzetnik nije samo to. Najviše detalja na ovu temu sam iznela u svojoj knjizi “Slatko preduzetništvo”.

Ljudi uglavnom odlaze iz kompanije i sa nekih drugih poslova, gde rade za druge, želeći da rade za sebe. Moj prvi odgovor svima, kada se upuštaju u ovakav poduhvat, je da moraju biti spremni da će u tom slučaju 80% svog vremena biti preduzetnici, a samo 20% će raditi ono što vole, tako da će brzo doći do još većeg nezadovoljstva nego onda kada su radili za druge, jer sada će imati i izazov zvani – novac se troši.

I onda je posledica:

  1. Odustaju od svog slatkog biznisa i zapošljavaju se negde drugo.  Biznis postaje tiha patnja, stara ljubav i neostvarena želja, do sledeće krize u karijeri!
  2. Primaju u partnerstvo osobu koja će se baviti menadžerskim poslovima, jer to ne vole, ne umeju i ne žele.
  3. Ulažu u sebe i sopstveni razvoj preduzetničkih sposobnosti

Moj lični odabir – koji uvek podržim je rešenje broj 3- jer je samo ulaganje u sebe i svoje znanje – dobra, trajna i sigurna investicija!

Program od recepta do brenda

Šta je najbolje za koga, predmet je analize, koju radim sa svakim od mojih klijenata, jer nema jednog rešenja. No, ne mora sve biti jako teško i nije sve tako crno. Zbog toga sam kreirala Mentoršip program, od Recepta do Brenda, da pomaže svima koji imaju sjajne recepte, vole da spremaju kolače, da zaista od toga mogu napraviti biznis.

Za one koji žele da prate vesti na tu temu, mogu se prijaviti na mejlIng listu – OVDE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *