Cake Wizzard Incubator

Cake Wizzard Incubator predstavlja jedinstveno poslovno rešenje za sve one koji žele da se bave poslastičarskim poslom. Uz tehnički opremljenu kuhinju nudi i program edukacije, koji je preko potreban preduzetnicima početnicima u ovoj branši.

Ovo je suština projekta koji je uvršten među top 40 preduzetničkih inovacija, od 800 prijavljenih na konkursu Generator Sosijete ženerale banke, 2017.godine.

Nagradu sam dobila 15 dana NAKON što sam se iselila iz Srbije.

Pitali su me kako se osećam.

Nisam imala velika očekivanja. Želela sam da opišem ideju, radi sebe, da vidim ima li nedostatke, da čujem šta ljudi misle o njoj. Da uradim nešto novo i drugačije. Čudan je osećaj. Dobiti priznanje za ideju, onda kada sam odlučila da više ne živim tu. Lično, doživela sam kao vrstu priznanja za svoj dotadašnji rad u Srbiji. Otišla sam u svet sa nagradom.

Pravite odlično KOLAČE, evo načina da to pretočite u POSAO

Cake Wizzard – jedinstveni koncept koji daje kompletnu podršku preduzetnicima koji žele da se afirmišu u svetu poslastičarstva, na lokalnom i svetskom tržištu. U sertifikovanom, tehnički potpuno opremljenom prostoru (kuhinja, magacinski deo, administrativni prostor i prodajni), korisnici u vidu zakupa mogu kreirati i oživeti poslastičarske brendove, uz niske početne investicije i režijske troškove tokom boravka u njemu.

Koju potrebu ova inovacija rešava?

Povećana uspešnost biznis modela, ima više karakteristika: niža početna investicija i niži troškovi održavanja u početnim godinama razvoja. Zatim, poslovna podrška tokom poslovanja, inovacija povećava konkurentnost, posebno kroz franšizni model poslovanja, pomaže mnogim malim proizvođačima hrane da izađu iz sive zone tržišta i u uđu u legalne tokove poslovanja. Ova inovacija omogućava da poslovni subjekti budu likvidniji i ojačava proizvodnju i privredu u celini.

Šta je bio motiv za razvoj inovacije?

– Tražeći nova rešenja da se proces proizvodnje pojednostavi i racionalizuje – vremenski i finansijski, pojavila se “neiskorišćenost kapaciteta”, koje uvek predstavlja gubitak 30-70 odsto. Jedini način da se profitira u ovakvim slučajevima – vodio je u pravcu zajedničkih prostora za više brendova. Ponude za poslovna partnerstva usmerile su nas u pravcu konsaltinga. Objedinjujući iskustvo i potražnju nastao je ovaj projekat – kaže Marina Lazarević, koja je zajedno sa Jelenom Krstić Ranđić, je član tima Cake Wizzard.

Cake Wizzard Incubator

Šta se dogodilo sa projektom?

Projekat je napisan i nagradjen 2017.

Godina je 2022 i dalje je projekat INOVATIVAN!

Na nivou Evrope, ali i velikog dela sveta.

Potrebna je podrška – malo zakona, malo sponzora, malo medija.

Doćiće dan kada će projekat ZAŽIVETI.

Sigurna sam!

Opis projekta – BLIC

Dok ideja ne zaživi, osmislila sam projekat mentoršipa, kako bih organizaciono i poslovno brendovi bili spremni za takav jedan projekat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *